کتاب « چهره به چهره دریا » ازجمله کتابهایی است که توسط هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، به زیور طبع آراسته شده است.
کتاب «چهره به چهره دریا» خاطرات شفاهی ناخدا یکم کورش بایندر می باشد.
در سخنی درباره این کتاب چنین آمده است:
ناخدا یکم کوروش بایندر یکی از افسران کارکشته و لایق نیروی دریایی بود که در سال 1336 به دانشکده افسری رفت و تا سال 1339 دوره های تخصصی دریایی بسیاری را در انگلستان و آمریکا طی کرد. وی از سال 1358 تا اردیبهشت ماه سال 59 در سمت معاون طرح و برنامه نیروی دریایی ارتش خدمت کرد و از سال 1359 تا 62 به عنوان معاون عملیات اداره سوم ستاد مشترک ارتش هدایت و هماهنگی عملیات رزمی بین نیروهای سه گانۀ ارتش را به عهده داشت.
بایندر از سال 1362 به سمت معاون هماهنگ کننده نیروی ارتش منصوب و در اواخر همان سال با حفظ سمت به عنوان فرمانده فرمانده قرارگاه عملیاتی دریا – ساحل مستقر در خلیج فارس به این آب و خاک خدمت کرد.وی پس از بازنشستگی مدتی در شرکت ملی نفت و یک شرکت بین المللی به کار پرداخت و بعد خودش شرکت ایران سفینه را تأسیس کرد. ناخدا بایندر سرانجام در تاریخ 23 تیرماه 1393 به دیدار حق شتافت. این افسر وظیفه شناس نگاه عمیقی به دریا و توسعه دریا محور داشت و همواره بر اهمیت ارگان های دریایی در توسعه این صنعت تأکید داشت.
این کتاب شامل خاطرات ناخدا بایندر از کودکی و جنگ جهانی دوم، کودتای 28 مرداد تا ابتدای انقلاب و جنگ می باشد. خاطراتی که نکات شیرین و پراهمیتی در خلال آن بازگو می شود. این خاطرات خواننده را در جریان بخشی از تاریخ معاصر ایران، خاصه در ارتش و نیروی دریایی، قرار می دهد.
روند این خاطرات و گفت و گو ها تا ابتدای انقلاب دنبال شده است. متأسفانه دست اجل به ناخدا بایندر مجال نداد تا خاطراتش را ادامه دهد.
در فصل پایانی نیز از طریق گفت و گو با چند تن از همکاران این بزرگوار به گفت و گو پرداخته شده است تا روند زندگی ایشان تا به هنگام فوت به طور اجمال روایت شده باشد تا نقصان کتاب جبران شود.
کتاب «چهره به چهره دریا» به تألیف گروهی از صاحبنظران شرکتکننده در دفاع مقدس به نویسندگی محمدعلی آقا میرزایی، بررسی و بازبینی سرتیپ2 حمید شکیبا و بررسی نهایی سرتیپ ستاد ناصر آراسته و سرتیپ ستاد سید حسام هاشمی به چاپ رسیده است.
این کتاب در 224 صفحه و شمارگان 1000 جلد، توسط انتشارات ایران سبز در سال 1400، و بهای سی و هشت هزار تومان انتشار یافته است.
علاقه مندان میتوانند از طریق تماس با مرکز پخش با شماره تلفن 22489003 و یا نمابر 22488650 کتاب را تهیه نمایند.
انتهای مطلب