تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهرستان طی نمود. در سال ۱۳۴۷ وارد دانشکده افسری گردید و در سال ۱۳۵۰ با درجه ستواندومی زرهی از آن دانشکده فارغ التحصیل شد. دوره مقدماتی و عالی زرهی را هر یک به مدت یکسال در مرکز آموزش زرهی شیراز طی نمود. در سال ۱۳۶۳ موفق به طی دوره فرماندهی و ستاد گردیده، به دریافت مدرک فوق لیسانس نظامی مفتخر شد.
وي از بدو شروع جنگ تحمیلی در مشاغل فرمانده گروهان تانک، رئیس رکن دوم گردان، رئیس رکن سوم گروه رزمی، معاون گردان و فرمانده گردان انجام وظیفه نمود و در این مدت به دلیل ابراز رشادت در عملیات رزمی به دریافت ارشدیت نظامی مفتخر گردید.
زنده یاد پیروزان، خاطرات خود از جبهه های جنگ تحمیلی را در کتابی تحت عنوان « نبرد دلیران ایران زمین»، به رشته تحریر درآورده است.
این امیر سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران در روز 15 فروردین 1401، در سن 78 سالگی به همرزمان شهیدش پیوست. هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی با گرامی داشت یاد و خاطره دلاور مردی های این امیر سرافراز ارتش، مراتب تسلیت خود را به جامعه بزرگ ارتشیان و نیز خانواده محترم ایشان اعلام می دارد. در ادامه خاطره ای از رشادت های این فرمانده دلیر ارتشی به مخاطبان محترم تقدیم می شود.
تيپ۳۷ زرهي در عمليات ثامن الائمه (ع)
خاطره اي از: سرتيپ۲ بازنشسته كريم پيروزان رئيس ركن۳ گروه رزمي ۳۷ زرهي در عمليات ثامن الائمه (ع)
تيپ ۳۷ زرهي حدود ۹ ماه در محدوده ماهشهر – آبادان در مقابل قواي متجاوز عراق به پدافند مشغول بود. لشكر۷۷ پيروز نيز در اواخر اسفند سال ۱۳۵۹ در منطقه عمومي ماهشهر- آبادان مستقر و مسئوليت منطقه را از قرارگاه اروند تحويل گرفت.
با حضور لشكر در منطقه و بررسي هاي لازم، طرح ريزي عمليات براي بيرون راندن دشمن از شرق كارون انجام گرفت. آخرين طرحي كه توسط ستاد لشكر تدوين و مورد تصويب فرمانده لشكر قرار گرفت اين بود كه لشكر با ۳ تيپ در خط عمليات تهاجم خود را آغاز نمايد.
تيپ ۳۷ زرهي ما تشكيل شده بود از ۲ گردان تانك (ام۶۰) و (ام۴۷) و يك گردان تانك چيفتن با نامهاي ۲۳۸(ام۴۷) و ۲۳۹(ام۶۰) و گردان ۲۳۷ (چيفتن) كه در اثر درگيري هاي اوليه جنگ به ويژه در تاريخ بيستم دي ماه ۱۳۵۹ در محور ماهشهر- آبادان تعدادي از تانكهاي آنها از بين رفته بود، لذا دو گردان ۲۳۷ و ۲۳۹ به صورت گردان مختلط ۲۳۹ سازماندهي شده و در عمليات شركت نمودند. گردان ۲۳۷ به گروهان ۲۳۷ چيفتن تبديل و به فرماندهي سروان نيكخواه عشقي به جزيره آبادان اعزام، زير امر لشكر۷۷ قرار داده شده بود.
عمليات در ساعت يك دقيقه بامداد روز پنجم مهرماه آغاز گرديد. گروه رزمي ما متشكل از دو گروهان تانك، يك گروهان ام۶۰ و يك گروهان ام۴۷بود، فرمانده گروهان ام۶۰ سروان ناصر قدرت و گروهان ام۴۷ سروان محمدعلي آرمانفر و گروهان پياده عزيز تعصب بود. كل گروه رزمي زير امر تيپ۱ بجنورد قرار داشت. عمليات در نهايت غافلگيري توسط رزمندگان پياده آغاز گرديد. به طوري كه توانستند به صورت غافلگيرانه وارد سنگرهاي دشمن در خط يكم شده و اكثر آنها را به اسارت درآورند. پس از كشف تك و مرحله دوم عمليات، تيپ۱ دستور داد كه گروه رزمي ما كه تاكنون احتياط تيپ بود حركت كرده، خط دوم دشمن را به تصرف درآورد.
به هنگام شروع حركت به ميدان مين برخورد كرديم، درخواست اعزام كمك جهت پاكسازي ميدان مين نموديم. ساعتي بعد ۸ نفر سرباز و ۲ نفر درجه دار مهندسي جهت كمك به باز نمودن مسير حركت تانكها آمدند.
ساعت حدود ۵/۴ صبح بود كه معابر باز شد. تانك بايد با لودر همراه باشد كه هم راه را باز كند و هم به محض اينكه به خط پدافند رسيد بتواند خاكريز ايجاد نمايد. متأسفانه لودر از شكاف ايجاد شده انحراف پيدا نمود روي مين رفت و لاستيكش تركيد و در نتيجه راه بند آمد. حدود نيم ساعت طول كشيد تا به كمك تانك توانستيم لودر را عقب كشيده و راه را مجدداً باز نماييم.
در ساعت۶ بامداد در حالي كه هوا روشن بود با كمك نيروهاي پياده از معبر عبور نموده خاكريز دوم را اشغال نموديم.
در ساعت ۱۱ روز ۵/۷/۱۳۶۰ كليه هدفهاي از پيش تعيين شده تيپ۱ به تصرف در آمد و بدين ترتيب مأموريت ما نيز خاتمه يافت.
انتهای مطلب