سوم خرداد یادآور دلاوری و ایثار و شهامت دلیر مردانی است که با تکیه بر سلاح متکی بر ایمان و با روحیه شهادت طلبانه خویش توانستند از پس یکی از سرنوشت ساز ترین و سخت ترین مراحل جنگ تحمیلی، سربلند و سرافراز بیرون آمده و با وارد آوردن خسارات و تلفاتی که در سال های پس از جنگ جهانی دوم نمونه های آن کمتر در جنگ ها اتفاق افتاده است، دشمن زبون را به زانو درآوردند و بخش های وسیعی از صفحات اشغال شده جنوب میهن اسلامی ایران را از لوث وجود جنایتکاران بعثی پاکسازی نمایند.
عملیات غرور آفرین و ظفرمندانه بیت المقدس اگرچه از نیمه شب دهم اردیبهشت ماه 61 در جنوب کشور آغاز شده بود، لیکن نقطه پایان این عملیات پیروزمند که غرورانگیز ترین مرحله آن نیز بود، در سوم خرداد آن سال به وقوع پبوست و آن آزاد شدن خرمشهر قهرمان در پی 575 روز اشغال بود. عملیات بیت المقدس که منجر به آزاد شدن هویزه، شلمچه، پادگان حمید، جاده استراتژیک سوسنگرد-اهواز و جاده اهواز-خرمشهر و سپس آزاد شدن شهر مظلوم خرمشهر گردید، آنچنان در سطح بین المللی تأثیر گذاشت که بنگاه های سخن پرانی شرق و غرب و رادیوهای بیگانه از این عملیات بعنوان سرفصل جدیدی در تاریخ جنگ تحمیلی یاد کردند و آن را نشانه بارزی بر اقتدار نظامی و ثبات سیاسی جمهوری اسلامی ایران تلقی کردند. پدیده ای که به اعتراف خود آنان، خلاف دیدگاه ها و تصورات باطلشان در مورد جنگ تحمیلی را به اثبات رسانید. امام خمینی رضوان الله تعالی علیه در پی عملیات بیت المقدس در جمع گروهی از مسئولین فرمودند: «فتح خرمشهر یک مسأله عادی نیست بلکه مافوق طبیعت است، ایران امروز بعنوان یک کشور بزرگ و نیرومند در جهان مطرح است و در همه جا بر سر زبان ها است.»
عملیات افتخار آفرین بیت المقدس که تنها یک ماه پس از عملیات پیروزمندانه فتح المبین صورت گرفت، از آن جهت حائز اهمیت بود که در یک دوره پر حادثه و پرتشنج اتفاق افتاد. از یک سو استکبار جهانی به کمک ارتجاع عرب مقدمات بازگرداندن رژیم فاسد حاکم بر مصر به جهان اسلام را فراهم می آورد و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران درگیر فعالیت های دیپلماتیک گسترده ای برای جلوگیری از تشکیل اجلاس جنبش کشور های غیر متعهد در بغداد و انتقال آن به دهلی بوده است. وقوع عملیات بیت المقدس نه تنها کمک شایانی به موفقیت این تلاش های سیاسی و دیپپلماتیک بشمار می آمد بلکه منجر به آن شد که دنیای استکباری به کمک بازو های اجرایی خود در خلیج فارس تمامی توان خود را صرف تجارت رژیم جنایتکار صدام از درون منجلابی که خود آن را به وجود آورده بود بنمایند.
وحشتی که در پی عملیات فاتحانه بیت المقدس در محافل غرب بوجود آمد آن چنان کمرشکن و نابود کننده بود که استکبار جهانی را به یک عکس العمل جدی واداشت. تهاجم سنگین و مرگبار صهیونیست ها به لبنان که تنها 10 روز پس از فتح خرمشهر و کشته و زخمی شدن ده ها هزار تن از سربازان بعثی اتفاق افتاد و جنایات هولناک و سلاخی های تکان دهنده ای که سربازان قداره بند اسرائیلی علیه مردم مسلمان لبنان و در بیش از یک سوم خاک این کشور به راه انداختند و فجایعی که در این رابطه مرتکب گردیدند، همه از پیامد های طبیعی و بدیهی شکست مفتضحانه بعثی ها در جبهه های جنگ بود.
یکی از اهداف اساسی استکبار جهانی در تحریک صهیونیست ها به حمله علیه لبنان که بلافاصله پس از آزاد سازی خرمشهر اتفاق افتاد، کشاندن نیرو های رزمنده جمهورری اسلامی به صحنه های پیکار علیه رژیم غاصب تل آویو بود. صهیونیست ها با شناختی که از تعهد و رسالت جمهوری اسلامی ایران در دفاع از آرمان ملت های مسلمان داشتند، در پی آن بودند که رزمندگان اسلام را از جبهه های جنگ تحمیلی به سوی لبنان و صحنه های جنگ علیه اسرائیل بکشانند تا از این طریق از حجم نیرو های درگیر با بعثی های جنایتکار کاسته شود و با کاهش این نیرو ها طبعاً شدت جنگ نیز فروکش کند و رژیم بغداد در سایه آن فرصت بیشتری برای تجدید قوای مضمحل و متلاشی شده خود بیابد. به همین خاطر بود که امام بزرگوارمان(ره) آگاهانه نسبت به این توطئه شوم هشدار دادند و عملیات اعزام واحد های نظامی کشورمان به لبنان را متوقف کردند.
از دیگر پیامد های عملیات غرور انگیز بیت المقدس و آزاد شدن شهر قهرمان پرور خرمشهر، تشدید فعالیت های موذیانه هیئت هایی میانجی برای تحمیل صلح بر جمهوری اسلامی ایران بود. این هیئت ها که هیچ گاه داوری ها و قضاوت هایشان مبتنی بر ضرورت های انسانی و لزوم رعایت تعهدات بین المللی نبوده است، هر بار با پیروزی هایی که جمهوری اسلامی ایران در جنگ کسب می کرد به تکاپو می افتادند تا به جنگ تحمیلی پیش از آنکه شیرازه رژیم بعثی را در هم بگسلد و طومار حکومت حاکم بر بغداد را در هم بپیچد، خاتمه بخشند و رژیم عراق را از سقوط نجات دهند.
عملیات غرور آفرین بیت المقدس، و شهامت و شجاعت بی نظیری که خداجویان لشگر توحید و سربازان پاک باخته میهن اسلامی ایران در این عملیات از خود نشان دادند بدون شک در تاریخ انقلاب اسلامی ایران بعنوان نقطه عطف باقی خواهد ماند؛ و مسلم این است که این عملیات که یکی از بزرگترین حرکت های موفقیت آمیز نظامی رزمندگان کفر ستیز اسلام در طول جنگ تحمیلی بشمار می آید، بعنوان محصول ارزشمند وحدت سیاسی _ نظامی یک ملت در صفحات تاریخ ثبت خواهد شد.
«برگرفته از روزنامه جمهوری اسلامی ایران سه شنبه 4 خرداد 1372»
انتهای مطلب