همکاری و ارائه نظر در مورد مسائل فرهنگی
وقتي شهيد در حوزه فعاليتهاي ستادي اشتغال داشت بيشتر فرصت مطالعه و بررسي اوضاع عمومي كشور را داشت و در ابعاد مختلف اين حوزه تلاش مي كرد.
گاهي در مورد مسائلي، به نظرش ميرسيد كه مكاتبه يا مذاكراتي با مسئولان ذيربط نمايد. يكي از مسئولان وقت صدا و سيما طي مذاكرهاي كه با نگارنده داشت، خرسندي خود را از ارائه نظر شهيد در رابطه با چگونگي توليد برخي برنامهها مطرح ميكرد. همچنين برخي از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نكاتي مشابه، در اين رابطه خصوصاً در موضوع تأثيرگذاري فيلم و ضرورت پردازش به فيلمهايي كه از تاريخ و حوادث جنگ تحميلي است و مستند به وقايع و توانمنديهاي رزمندگان است، مطرح ميساخت.
به هر حال آنچه مسلم است، دلسوزي شهيد در انعكاس آثار مفيد و نمايانگري رزمندگان كشور خصوصاً در زمان جنگ تحميلي وي را وادار مينمود به عنوان شخصي مسئول در صحنه فرهنگ كشور نيز وارد عمل شود و حداقل با ارائه نظر يا راهكارها يا پشتيباني نقش مؤثري ايفا نمايد. شايد بتوان تأسيس هيئت معارف جنگ را كه كاري بديع و منحصر به فرد بود و عملاً انعكاسدهنده زيباييهاي آموزنده جنگ به نسل دوم و جوانان است، در راستاي علاقهمندي شهيد به فعاليتهاي فرهنگي ارزيابي كرد.
هيئت معارف جنگ عملاً نشاندهنده موفقيت رزمندگان به پشتوانه باورهاي ديني و اخلاقي است و همه تلاش شهيد در اين بود تا بتواند رابطه موفقيتها، پيشرفتها و زيباييها را با ايمان و اعتقاد رزمندگان و فرماندهان وقت ترسيم نمايد كه تا حد قابل ملاحظهاي موفقيت كسب نموده و اكنون آثاري قابل ملاحظه از اين گروه به جاي مانده است و در اين راه ادامه دارد.
سخن آخر
تصور اینکه انسانی چون شهید صیاد شیرازی بدون دلیل و پشتوانه الهی میتواند به چنین مرحلهای برسد تا همگان وی را مخلص دین و مطیع امر ولایت و شجاع و فکور و مدبر بدانند و صلاحیتش را در همه موارد تأیید کنند و او را دارای ویژگیهای همه جانبه بدانند، تصوری عبث و غلط است.
مردان خدا، زاهدان شب و شیران روزند و زندگی و مرگ آنها هر دو منشأ برکات است و اگر شهید توانسته به مقامی برسد که امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی شهادت به تعهد کامل وی به اسلام و جمهوری اسلامی دهد و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای(دام افاضاته) به ایمان، پارسایی، پرهیزگاری و والا بودنش آگاهی دهد و شجاع و مصمم نامیده شود و هزاران صفت خوبی که برازنده اش بود به او داده شود همه و همه مدیون رهروی اسلام و ولایت و تولی و تبری است.
|
کسی میتواند به این مراتب برسد که شیطان نفس را در خود کشته باشد و در راه رسیدن به خدا، خدمت به مردم را با اخلاق و منش خداپسندانه پیشه نماید و اگر صیاد شیرازی الگوی جهاد و مبارزه، شجاعت و مقاومت، اخلاص و ایمان، عمل و تدبیر، نظم و تقوا و امثال آن بود به یمن تلاش و مجاهدتهایی است که در طول زندگی خود انجام داده است.
به نظر نگارنده، شهید علی صیاد شیرازی نمونه عملی و موفق تمام وعدهای الهی در تعالی فرد و اجتماع انسان است و او کسی است که توانسته با بهرهگیری از تمام راهنماییها و راهکارهای اسلامی در زندگی اجتماعی خود الگویی موفق باشد و بیدلیل نبود که عالم بزرگوار عارف و کاملی همچون آیت الله العظمی بهاءالدینی همواره او را انسانی روحانی میدانست و توصیههایی را به دوستان وی در این رابطه میفرمود.
رمز توفیق در جامعه و ریشه دار بودن مدیران و یا به عبارت دیگر مقبولیت آنها در نظر خداوند و بندگان او نه تنها از طریق خدمت به مردم است، بلکه تبعیت کامل از دستورات الهی، دوری از هوای نفس و خودسازی از یکسو، علم اندوزی، آگاهی تدبیر و شجاعت و تلاش هم از سوی دیگر میتواند در دامن خود مردانی بزرگ، پارسا، مصمم و شجاع را به میدان بیاورد که هر اقدام و عمل آنها منشأ خیر و برکت باشد و الگویی ستودنی و قابل ترسیم برای جهانی که تشنه زیباییهای الهی است.
رحمت خداوند به روان پاک او و به امید اینکه این مجموعه ره توشهای برای پیروان راه درستی و پاکی باشد.
انتهای مطلب